Kartet er ikke terrenget

May 1, 2018

 

Folk responderer iht. sine egne kart av virkeligheten, - ikke til selve virkeligheten. Våre mentale kart er virkeligheten slik vi opplever den. Kunsten er å forandre kartet siden vi ikke kan forandre virkeligheten... 

 

Det er lettere sagt enn gjort. Utfordringen kan være å bli bevisst hvordan vi egentlig er, hva vi egentlig reagerer ut fra. Ubevisst trigges vi og reagerer ut fra slik vi opplever verden rundt oss.  Hvis verden rundt oss - virkeligheten - er vanskelig å akseptere, vil mange forsøke å  påvirke eller endre denne. Typisk vil vi i en jobbrelasjon forsøke å påvirke eller endre en kollega eller medarbeider, kanskje til og med en leder, når vi ikke er tilfreds med vedkommende.  Vi kan påpeke feil, foreslå endringer, eller argumentere uten å oppnå noe særlig. Vi får ikke

virkeligheten (terrenget) til å stemme med kartet vårt. Og vi kommuniserer ut fra kartet vårt , - ikke den virkelighet andre befinner seg i. Så kan vi oppleve at jo hardere vi trykker på, jo mer motstand møter vi tilbake.  Vi kan ikke forandre andre. Vi kan bare forandre oss selv. Ved å forandre oss selv kan vi forandre andre.

 

Et lite tips: Prøv bevisst å endre et av dine mønstre som andre rundt deg er vant å se deg i og forholde seg til.  Gjør noe helt annet!  Hva skjer med de rundt deg? Observer... Og forresten,- hva skjer med deg selv når du gjør det??

 

Interessant?

Bedre Tid jobber med å hjelpe mennesker til større bevissthet om egne ressurser og muligheter.  Vi trener på teknikker og metoder for bedre kommunikasjon og påvirkning. 

Share on Facebook
Please reload

Utvalgt innlegg

Lær deg oppgaveverktøyet i Outlook og få oversikt og kontroll på både tid og gjøremål

January 11, 2018

1/2
Please reload

Siste innlegg

October 23, 2018

May 24, 2018

Please reload

Arkiv
Please reload

Søk etter tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Bedre Tid  -  Karl Johansgate 8, 0154 Oslo